About       Books      Publications       Lectures     Exhibitions




The Vertical Garden
• SHUTER Enterprise CO. Headquarters
• Taichung | Taiwan
• Design: June 2014
• Size: 9400 m²
• Publications: iArch, Archinect



The Vertical Garden is an attempt to contaminate a purely private program (office + factory) with public activities, in order to attract people and turn the building into a collective platform for the city.
The project is conceived as an urban promenade: visitors are invited to enter the SHUTER Headquarters building, visit its spaces and find communal areas for events, concerts and art exhibitions, according to a sequence of different moments that will take them up to the green roof of the project.In order to integrate the new functions into the surrounding landscape of Bansan, the building is conceived as a vertical garden: a continuous green surface which will host different plant species.